Autor: dr Monika Sujka
Temat: Wpływ hydrolizy enzymatycznej na zmiany struktury wybranych skrobi natywnych
Promotor: dr hab. Jerzy Jamroz prof. nadzw., Akademia Rolnicza w Lublinie
Recenzenci: prof. dr hab. Teresa Fortuna, Akademia Rolnicza w Krakowie
prof. dr hab. Zbigniew Rzedziecki, Akademia Rolnicza w Lublinie
Data publicznej obrony: 24.09.2007
Data uzyskania stopnia: 07.11.2007
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: analiza żywności
Autor: dr inż. Sylwia Pisarek - Piotrowska
Temat: Owies w produkcji wyrobów mięsnych
Promotor: prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Akademia Rolnicza w Lublinie
Recenzenci: prof. dr hab. Waldemar Uchman, Akademia Rolnicza w Poznaniu
prof. dr hab. Barbara Baraniak, Akademia Rolnicza w Lublinie
Data publicznej obrony: 21.03.2007
Data uzyskania stopnia: 21.03.2007
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: technologia mięsa
Autor: dr inż. Agnieszka Pawlas
Temat: Badania nad zastosowaniem technologii ekstruzji
do utylizacji odpadowych surowców mięsnych
Promotor: dr hab. inż. Zbigniew Rzedzicki, Akademia Rolnicza w Lublinie
Recenzenci: prof. dr hab. Bohdan Achrem - Achremowicz, Akademia Rolnicza w Krakowie
prof. dr hab. Zbigniew Dolatowski, Akademia Rolnicza w Lublinie
Data publicznej obrony: 14.12.2006
Data uzyskania stopnia: 17.01.2007
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: technologia zbóż
Autor: dr inż. Monika Michalak-Majewska
Temat: Badania wartości żywieniowej i technologicznej wybranych odmian jęczmienia jarego
Promotor: prof. dr hab. Ewa Makarska, Akademia Rolnicza w Lublinie
Recenzenci: prof. dr hab. Łucja Fornal, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
prof. dr hab. Barbara Baraniak, Akademia Rolnicza w Lublinie
Data publicznej obrony: 07.11.2006
Data uzyskania stopnia: 06.12.2006
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: chemia i przetwórstwo zbóż
Autor: dr inż. Bartosz Sołowiej
Temat: Otrzymywanie i właściwości fizykochemiczne analogów serów topionych z dodatkiem preparatów serwatkowych
Promotor: prof. dr hab. Stanisław Mleko, Akademia Rolnicza w Lublinie
Recenzenci: dr hab. Krzysztof Surówka, prof. nadzw., Akademia Rolnicza w Krakowie
prof. dr hab. Barbara Baraniak, Akademia Rolnicza w Lublinie
Data publicznej obrony: 19.09.2006
Data uzyskania stopnia: 20.09.2006
Dyscyplina: technologia żywności i żywienia
Specjalność: technologia mleka